fotel anyagszükséglet

Anyagszükséglet ajánlás fotelekhez

Mennyi anyagra van szükség a meglévő fotel áthúzásához?

Az alábbi ábra egy gyors segítség ahhoz, ha ki kell számolni, hogy a meglévő fotelhez mennyi műbőr kárpitra van szükség az áthúzáshoz. A képes ábrák különböző formájú foteleket és székeket mutatnak, és az ehhez általában szükséges anyagmennyiséget.  Válassza ki a bútorához legjobban hasonlító ábrát, és olvassa le a szükséges anyag mennyiségét méterben, és elkészült az anyagszükséglet ajánlás fotelekhez.

A kárpit mennyiség 140cm széles anyagra vonatkozik.

A legtöbb anyagra ezek a mennyiségek megfelelőek lesznek. Ettől több anyaggal kell számolni akkor, ha az anyag mintás és mintáját igazítani kell.  (A minta igazításról bővebben) A pontos felméréshez szükség van a bútorra, a konkrétan kiválasztott kárpit anyagra, és egy kárpitosra. (Pontos felmérés részletesen)

A mérés, és felmérés feladatait szívesen átvállaljuk. Keressen minket, és kérjen ajánlatot. Elérhetőségeink.

Anyagszükséglet ajánlás fotelekhez

Anyagszükséglet ajánlás fotelekhez

Ha itt a képeken nem találta meg a bútorához a legjobban hasonlító formát akkor további ábrákkal folytathatja:

A fotelek különböző háttámla magasságúak, a kartámasz mérete is eltér, és a fej megtámasztására szolgáló fülek kárpitos megoldása is más és más számolást kíván. A fotelek alja, tehát a padló felé néző felület, általában csak egyszerű natúr vászon, tehát erre nem számít a szakma kárpitozáskor anyagot.

A fotelek mellett a karosszékek főbb fajtáit is bemutatjuk. Anyagszükséglet számítás szempontjából teljesen lényegtelen, hogy a székünk az gurulós van sem. A lényeges momentum, hogy mekkora a kárpittal bevont területe. Az ülőfelület nagysága csak kis mértékben tér el, de a háttámlák és a karfák megoldásai között már jelentős különbségek mutatkozhatnak. A gömbszelet alakú fotelnél már nem is lehet pontosan meghatározni, hogy melyik az ülő rész és melyik a háttámla vagy a karfa, hiszen mindegyik egyben van. A puffoknál is figyelni kell arra, hogy az oldalsó felületeit is számolni kell a kárpitozásnál vagy csak az ülőfelület mint egy párna adja a kárpitozandó anyagmenyiséget.

Örülünk ha tetszik, ossza meg mással is: