kanapé anyagszükséglet

Kanapé anyagszükséglet – ajánlás

Kanapé anyagszükséglet

Mennyi anyagra van szükség a meglévő kanapé áthúzásához?

Az alábbi ábra egy gyors segítség ahhoz, ha ki kell számolni, hogy a meglévő sarok garnitúrához mennyi műbőr kárpitra van szükség az áthúzáshoz. A képes ábrák különböző formájú kanapét, és ülőgarnitúrát mutatnak, és az ehhez általában szükséges anyagmennyiséget. Válassza ki a bútorához legjobban hasonlító ábrát, és olvassa le a szükséges anyag mennyiségét méterben, és elkészült a kanapé anyagszükséglet számítással.

A kárpit mennyiség 140cm széles anyagra vonatkozik.

A legtöbb anyagra ezek a mennyiségek megfelelőek lesznek. Ettől több anyaggal kell számolni akkor, ha az anyag mintás és a mintáját igazítani kell. Hogy mennyivel kell több anyagot venni azt nehéz megmondani, de a +20%-tól a +50%-ig nőhet a mennyiség. A pontos felméréshez szükség van a bútorra, a konkrétan kiválasztott kárpit anyagra, és egy kárpitosra. (Pontos felmérés részletesen)

A mérés, és felmérés feladatait szívesen átvállaljuk. Keressen minket, és kérje segítségünket. Elérhetőségeink.

Kanapé anyagszükséglet

Ha itt a képeken nem találta meg a bútorához a legjobban hasonlító formát akkor további ábrákkal folytathatja:

A minta igazításról röviden

Ha az anyag tartalmaz fő motívumot, azt általában a háttámla és az ülőfelület is a közepére “kívánja”.  Ehhez pedig úgy kell igazítani az anyagot a szabásnál, hogy a ráhagyásokkal együtt is a minta a megfelelő helyre kerüljön. Ehhez nem lehet az anyagtakarékosság szabályai szerint beforgatott legkisebb mennyiség szerint haladni, hanem onnan kell kiszabni a mintát ahogy a forma megkívánja. Az anyaggal így nem a legtakarékosabban bánunk, de a bútor így lesz igazán elegáns.

Az is lehetséges, hogy nem egy bútoron belül egyeztetjük a mintát, tehát nem a hátoldal és az ülőfelület van mintában tartva, hanem azok eltérnek egymástól, de az egyes bútorok egymáshoz illeszkednek, tehát minden társbútoron ugyanúgy térnek el.

Egyeztetés nélkül ilyen lesz az étkezőszék garnitúránk:

a levelek és a száraik eltérnek minden egyes széken

Nem egyeztetett minta

Egyeztetéssel ilyen:

A csíkok azonosan futnak az egyes székeken. Jól megfigyelhető a háttámla közepén a bordó minta azonos elhelyezése.

egyeztetett minta

 

Örülünk ha tetszik, ossza meg mással is: