Műbőr anyagigény - Szabócenti

Mennyi műbőr kell?

Műbőr bútor anyagfelmérési tájékoztató

Hány méter műbőr anyag kell egy fotelhez, hány méter textilbőrt kell vennem a kanapém felújításához, és milyen az anyagigénye egy motorülésnek, illetve egy műbőr falburkolatnak? Mennyi műbőr kell pontosan? Ezek a kérdések mindenkiben felmerülnek aki újra szeretné huzatni a bútort, vagy le szeretné cserélni a régi sarokgarnitúrát.

Ajánlatkéréshez

Amikor az ember tervezi, hogy új szövetet vagy műbőrt szeretne a régi kedvelt ülőgarnitúrájára, akkor nagyon tanácstalan tud lenni, hogy vajon mennyi pénzről gondolkodik akkor amikor a váltást elhatározza. Ehhez a közelítő számításhoz nyújt segítséget az alábbi ábra, melyen két-három tipikus kivitel található, és ezek körülbelüli anyagszükségletét mutatja meg.

Műbőr anyagszükséglet

További ajánló táblázatok:

Milyen pontosság várható az ábra alapján?

A legtöbb anyagra pontos lesz az ajánlat. Az biztos, hogy nem lesz kétszer annyi a mennyiség. Ha egy minta nélküli anyagból menyi műbőr kell? Mikrométer - pontosságszámolunk akkor 10-15% belül van a pontosság, tehát jó  a közelítés, maximum a kialakítás finomságai miatt lehet eltérés.

Mintás anyag esetén már 50% többlettel is járhat a felhasználás a jelzetthez képest, mert a minta igazítás több ráhagyást igényel.

 Mennyi műbőr kell pontosan? Árajánlat adás

Ehhez szükség van:

  • kárpitos szakemberre
  • a kiválasztott anyagra
  • és a bútorra magára is
mubor-butor-formatervezett-1 mubor-butor-formatervezett-3 mubor-butor-formatervezett-2

Az anyag azért kell, hogy lehessen látni, hogy milyen irányban hogyan fog mutatni a bútoron, hogyan kell a szabni, az alapján lehet megmondani a pontos mennyiséget.

karpitos-muhelykarpitos-muhely-szekek

A kárpitos szakember azét kell, hogy a bútor szétszedését, a szerkezet megerősítését, és a lakkozott felületek kezelését is fel lehessen méri az új szövete felrakásának feladatai mellett, és ehhez a bútor maga is kell. A kárpitos mondja meg azt is, hogy a külső mért méretekre mennyi ráhagyás szükséges az aláhajtásokra, a varrásokra, az illesztésekre.

A személyes felmérés egyben anyagválasztási tanácsadás is. Az adott bútor esetében egyeztetjük a technikailag lehetséges megoldásokat, és a bútor, és a többi enteriőr stílusához illeszkedő megoldásokat.

Mennyi műbőr kell - kárpitosok munkában

A mérés, és felmérés feladatait szívesen átvállaljuk, ami megrendelés esetén ingyenes. Keressen minket, és kérjen ajánlatot. Elérhetőségeink.

Örülünk ha tetszik, ossza meg mással is: