fertőtlenítőszer álló műbőr címkép flakonnal középre

Fertőtlenítőszer álló műbőr

Fertőtlenítőszer álló műbőr az a műbőr, amelyik bírja, ha fertőtlenítő szer éri a felületét – ahogy a neve is mutatja a legfőbb tulajdonságát.

Hogyan található meg az a műbőr amelyik bírja a fertőtlenítő szereket?

Ezeket a műbőröket a kórházi műbőrök kategóriájában kereshetjük, mert a kórházi műbőrök egy szűkebb részére igaz, hogy a fertőtlenítőket is jól bírják.

A kórházi felhasználás nem merül  ki a fertőtlenítőszer kérdésénél, mert ami kórházi felhasználásra javasolt, arra jellemző még:

  • az emberi test, a bőr, a testnedvekkel szembeni ellenállás
  • bakteriális környezettel szembeni ellenállás
  • irritáció mentesség
  • ne töltődjön fel – elektromosan vezető legyen
  • lángálló legyen
  • egészségre káros anyagot nem tartalmazhat
  • bírnia kell az erős igénybevételt

A fertőtlenítőszer álló műbőr felhasználását a tisztítás oldaláról is megközelíthetjük. Ha a műbőrt olyan helyen használják, ahol a tisztántartási követelmény kiterjed a vegyszeres fertőtlenítésre, akkor kifejezetten ilyen tulajdonságú műbőrt kell választani.

Hogy jelölik a műbőröknél a fertőtlenítőszerálló besorolást?

A műbőrök jellemzőinél, a műbőrök tulajdonságainál szerepel ez a jelző. Ez jelenti azt, hogy a fertőtlenítőkkel szembeni ellenállásra a gyártó felkészítette a termékét.

Külön piktogrammal nem jelölik, általában a könnyű tisztíthatóság, vagy a kórházi felhasználás jele igazíthat útba.  A jelölés nem szabványos, nincs kialakult egységes jelenlét. Az eddigi tapasztalataink szerint H betűvel – mint a közlekedési tábláknál – jelölik, hogy kórházi műbőr, vagy Easy Clean feliratú szöveggel, hogy könnyen tisztítható.

A fertőtlenítőszerek tárháza nagyon széles, általában alkoholos termékek. A vírusölőknek külön kategóriát is adtak, ezek a virucidek (Vírus inaktiváló hatás) stb.

Fertőtlenítőszerálló műbőrök fajtái

Pulfero – Dekoratív, elektronikusan vezető, és antisztatikus műbőr. Rugalmas szakadásálló, lángálló.

Amalfi – borjú bőrhöz hasonlító műbőr, a legkeményebb igénybevételekre tervezett ftalát nélküli. Szennytaszító, könnyen tisztítható, lángálló. Több mint 40 színben kapható.

Mit tehetünk, ha az otthoni kézfertőtlenítőnk hatását kutatjuk az újonnan vásárolandó műbőrre, vagy meglévő műbőrünk ellenálló képességére vagyunk kíváncsiak?

Röviden összefoglalva, a legtöbb jól állja a sarat, sőt ahol kifejezetten nem tiltják, ott még tisztításhoz is javasolják, hígított oldatban. (műbőr tisztítás bővebben )

Ha az anyagra kerül akkor, vízzel öblítse le, és törölje szárazra. Konkrét esetben mindig végezzen vizsgálatot egy kis darab anyagon, vagy olyan helyen, ahol nem lesz zavaró, ha valamilyen nyomot hagy.

Örülünk ha tetszik, ossza meg mással is: