Műbőr tisztítási útmutató

Műbőr tisztítási útmutató

Műbőr tisztítási útmutató tartalmazza, hogy milyen eszközöket használjunk, és hogyan milyen sorrendben végezzük a tisztítási műveleteket.

A műbőrök tisztításához általában nincs szükség komoly vegyszerekre, de még az üzletekben kapható tisztító anyagok helyett is az alábbi megoldást javasoljuk.

Vegyen a kezébe egy új, vagy teljesen tiszta mikroszálas kendőt, és langyos vízzel benedvesítve –  nem átitatva – , finom körkörös mozdulatokkal törölje le a foltot. Ha nincs a közelben mikroszálas kendő, akkor szivacsot is használhat.

Ne használjon súroló hatású tisztítószereket, mert az károsítja – repedezetté teszi – a felületet.

A műbőrök tisztítása történhet:

  •  meleg, szappanos vízzel könnyen lemoshatók
  • gépben is moshatók némely műbőr termékek, általában a kezelési útmutató tartalmazza a leírást
  • krémmel: a műbőr színének felfrissítésére speciális krémek alkalmazhatóak.

Műbőr tisztítási útmutató – folt-típusonként

A kávé és a tea folt eltávolításához használjon nedvszívó ruhát vagy puha papírt. Ne dörzsölje azonnal hanem egy tiszta puha nedvszívó ruhával vagy papírral itassa fel a kiömlött folyadékot, majd finom körkörös mozdulattal törölje szárazra.
Olajok eltávolításához használjon szappanos pamut anyagot, és a foltot finom körkörös mozdulattal dörzsölje majd tiszta nedves ruhával törölje le a területet, és szárítsa meg a felületet.

A legtöbb műbőr porszívózható, és puha kefével is törölhető. Ne használjon dörzsölőszert, vagy erős kefét.

Szárítani csak természetes szárítással, jól szellőztetett helyen. HajszárítótQAC ACR műbőr tisztító spray ne használjon. A sok víz is foltot hagyhat maga után a műbőrön. Alkohol vagy kölni nem ajánlott a tisztításhoz, mert oldhatja az anyagot.

Rágógumi foltot úgy távolíthatja el, hogy néhány perce jeget tesz rá, lehűti és rideg állapotban lepattintja az anyagról.

Van egy citrus bázisú tisztító sprayQAC ACR, mely a szennyeződések jó részét – kipróbáltan eltávolítja. Rágógumik eltávolításhoz a színházi székeknél is ezt használják.

A tisztítás előtti próba

A tisztításhoz használt anyagokat érdemes olyan helyen kipróbálni, ahol nincs annyira szem előtt, pl hátsó rész, visszahajtás, karfa takarása stb.

Tisztítás csak tiszta vízzel

Tiszta vízzel tisztítható műbőrök egy különleges műbőrfajta. Ismerje meg a kezelését részletesen:

Tiszta vízzel tisztítható műbőr

Örülünk ha tetszik, ossza meg mással is: