Hajó belső enteriőr - kárpit felújítás

Hajó kárpitok felújítása

A hajó kárpitok felújításáról

A hajó megjelenésben a külső és a belső egyaránt fontos.  Ha úgy érzi, hogy a jármű belsőt megújítaná, akkor az alábbi gondolatmenet sorvezetőként szolgálhat a feladat elvégzéséhez.

Mikor kívánatos a felújítás?

Ha észrevette, hogy az ülőfelületeken, a háttámlákon valami hiba, vékonyodás vagy szakadás van az anyagban, esetleg elhasználódott, megkopott a szövet a nagyforgalmú helyeken, vagy láthatóan kifakult, és megfáradt a színe a mindennapos használatban, akkor érdemes elgondolkozni a kárpit felújításán.

   

Nem kell hibát felfedeznünk ahhoz , hogy zavarjon a napszítta karfa, vagy az he eljárt a minta felette az idő. Elég az is, ha egyszerűen nem tetszik már. Egy új berendezés, vagy egy kis átalakítás miatt célszerűen azonos borítást szeretne a bútorzaton, akkor is indulhat a nézelődés a felújítások utcájában…

Hajókhoz ajánlott műbőrök a webshopban

Miért érdemes felújítani?

A felújítás az egyetlen lehetőség, ha nem lehet újat venni, mert nem gyártják már, vagy ha az új vásárlása aránytalanul nagy anyagi megterheléssel jár. A felújítás kerül szóba akkor is, ha megszerette a berendezés eddigi formáját, ezen semmiképpen sem kíván módosítani, de és egy új külsővel újra nagyon boldog lenne.

A gyártóknak és a kereskedőknek köszönhetően, sokféle, kiváló minőségű, gazdag szín és minta kínálattal rendelkező műbőr közül választhat.

A felújítás célja

Legyen az egyik legkézenfekvőbb cél az első a felsorolásban: a javítás.

Ha egy szakadás, vagy elvékonyodás van az anyagon, akkor ennek a javítását meg kell oldania, és azonnali intézkedést szeretne egy olyan új anyag tekintetében, amely kinézetben és minőségben is megfelel az eredetinek.

Cél lehet a  hajó értékének növelése.  A gyári minőséget elérő vagy meghaladó minőségű belső bútorzatot kívánnak kialakítani, tehát a befektetett javítási összeget szeretné többszörösen viszontlátni a későbbi értékesítéskor.
Ha a felújítás egy belső átalakítással is jár, akkor egy teljesen új vázrendszer alakul ki, és ezekre az új alapokra teljesen megújult külsőt szeretne, akkor indulhat az új kárpit kiválasztás.

A hajó kárpitok különleges igényei:

 • UV álló – gyakran nap hatásának erősen kitett felületekről van szó
 • Víz álló – a kárpit felületének jól kell állnia a víz jelenlétét
 • Erős – nagy kopásállóság ajánlott
 • Hő és hideg álló – szélsőséges körülményeknek a hatását is nyom nélkül viselnie kell
 • Izzadtság álló – Nyáron, a ruházattal nem borított bőr felület gyakran találkozik a hajókárpittal. Elvárás, hogy nagy melegben az izzadtságnak is ellenálljon.
 • Tengervíz álló – tengeri hajózás esetén a sós víz hatását is károsodás nélkül viseli

A felújítás menete

Egyszerű szemrevételezéssel megnézzük a kárpitozott felületek elhelyezését, ha látható, akkor a rögzítés módját, a tűzés módját, a szivacsozás, és a párnázat vastagságának anyagigényét. Levesszük a méreteket, és ha szükséges a pontos méret vételhez, akkor kíméletesen előbontjuk az anyagot. Az anyagmennyiség meghatározásához már csak annyit kell tudni, hogy a gyártásban a műbőrök 140cm szélességű anyagok. Ha a mintázat egyeztetése miatt nem kell több ráhagyás, és az egyes szabandó felületeket úgy összeforgattuk, hogy minimális leeső anyag keletkezzen, akkor elérkeztünk az új kárpit anyag kiválasztásához.

Hol érdemes műbőr hajókárpitot választani?

Kényelmesen is rendelhet az egyik legszélesebb műbőr készletet felvonultató webshopból a mubor.hu oldalról. A műbőr webshop hajókárpit anyagai  >>ITT!

A mubőr webshop kínálatának további előnyei:

 • megbízható minőség
 • nagy színválaszték
 • gyors szállítás
 • üzletünkben megtekinthető óriási választék
 • különleges design felületek
 • Számtalan további rendelhető minta katalógusból, változó határidővel
 • Nagy mennyiség esetén kedvezmények

Garancia

 • Szabványi megfelelőséget igazoló tanúsítványok
 • A műszaki és anyag-összetételt igazoló műszaki adatlapok
 • Referenciák

SZIVACSOS HAJÓBŐRÖK

Szivacsos kültéri hajó műbőr család – egyénileg választható steppelési mintával – egy 4mm vastagságú szigetelő betéttel rendelkező kiváló minőségű,  jó kopásállóságú,  műbőr, kültérre és beltérre egyaránt.

Szivacsos kültéri hajó műbőr család – steppelési mintával

Örülünk ha tetszik, ossza meg mással is: