Vegán műbőr - kecskegida gyerekkel

Vegán műbőrök

Vegán műbőrök jellemzői – mitől vegán a műbőr?

A vegán életmód jellemzője, hogy a benne élők kerülnek minden állati eredetű anyagot tartalmazó használati tárgy alkalmazását, nem esznek állati eredetű ételt, és nem vállalnak közösséget az állatkísérletek alkalmazásával járó termékek használatában, fogyasztásában.

A vegánság, a veganizmus tehát egy filozófia, egy életforma, és egy etikai hozzáállás, ahol az állatokról teljes jogú élőlényekként gondolkoznak, és nincs a környezetükben selyem, gyapjú, bőr, és szőrme sem, sőt a csontból készült tárgyak is tiltottak és a méz is. A morális alapja ennek a szemléletnek, hogy „ne árts”, ne legyen köze állatok leöléséhez, és kínzásához, vagy nehéz körülmények között tartásához. A gondolat kifutása egészen a környezetvédelemig tart, hogy észre kelljen venni, hogy az állattartás nem fenntartható és kifejezetten környezet-kizsákmányoló hatású, és az öko-lábnyoma óriási.

A vegán életmódban élő emberek tehát nyugodtan használhatják a műbőröket. Azokat a műbőr termékeket, amelyek sem a hordozó anyagukban, sem máshol  –  felszíni felületükön, és a köztes összetartó rétegekben – nem tartalmaznak állati anyagot. Műbőr alapanyagait a műszaki leírás tartalmazza, tehát a 100% PVC vagy 100% PE anyagok tökéletesek a vegán használatra. Hol van ez a jelölés – erről írtunk a Mit tudunk a műbőrökről bejegyzésünkben. Méret, vastagság, összetétel, súly… ismerje a meg a további jellemzőket!

Vegán műbőrök

Szinte minden műbőr vegán a műbőr webshopban.  Tulajdonképpen a néhány kivétel az, ami miatt nem mondhatjuk, hogy minden műbőr vegán. A kivételeket külön jelöljük.

Minden műbőr vegán?

Nem. Vannak műbőrök melyek a hordozó anyagában van bőr tartalom. A természetes bőrnek a légáteresztő hatását szeretnék megőrizni a műbőr tulajdonságaiban. A műbőr az igazi – bejegyzésünkben ezt részletesebben is olvashatják

Nem vegán műbőreink:

Örülünk ha tetszik, ossza meg mással is: