Műbőr minta, műbőr minták, mintázatok

Műbőr minta szerint

Műbőrök mintája, a felületének rajzolata. A műbőrök felismerhetőek mintázatuk alapján is.

Amikor megnézünk egy műbőrt, egyben látjuk az egészet. A mintáját, az anyagát a színeit, a hajlékonyságát, a fényét, az esését… Külön kell figyelmeztetni magunkat, ha csak a mintázatra kívánunk figyelni, kivéve ha kígyó vagy egy krokodilbőrről van szó, mert az elég látványos.

Műbőr minta fajták

  • Nincs mintája
  • Szemcsés erezet
  • Vonalas erezet
  • Perforált, lyukacsos hatású
  • Steppelt
  • Flokkolt
  • Állatbőr

Nincs mintája – sima műbőr

cuir-171-arany-muborNincs mintája műbőrnek a neve ellenére azért nem teljesen sima, minta nélküli műbőr 😉 A mintázat hajszálerekhez hasonlít, illetve csak ~3-12 szeres nagyításban látható erős vonalaknak a rajzolat, tehát a hétköznapi beszédben és fogalmakkal ez a sima – nincs mintája –  műbőr. Példák a műbőr webshopban: Cuir, Inter,

 

 

 

Szemcsés erezetű műbőr dollaro-barna-mubor

A mintát alkotó vonalak sűrűn és szabálytalanul keresztezik egymást, így alkotják a finoman barázdált mintázatot

Példák a műbőr webshopban: Melody, Florida, Dollaro,

 

Vonalas erezetű műbőr

dakota_bordJól látható szabálytalan össze-vissza vonalak hálózzák be a műbőr egészét, folyamatosan keresztezik egymást így alakul ki a rajzolat, így válik felismerhetővé a műbőr mintázata.

Példák a műbőr webshopban: Dakota,

Perforált, vagy lyukacsos hatású műbőr

A lyukacsos hatású műbőr mintázatát az apró lyukak, pontosabban bemélyedések adják. A lyuk-távolság más-más lehet, a gyakori megjelenése az 1,0 cm.

Az anyag nem lyukacsos abban az értelemben, hogy a bemélyedéseknél nincsenek lyukak, az anyaga folytonos. A köznyelv mégis lyukacsos műbőrnek hívja. Általában ultrahangos steppeléssel készül.

Perforált műbőrök a műbőr webshopban

Steppelt műbőr

steppelt műbőrVarrást utánzó egyenesek keresztezik egymást a felületen, szabályos távolságra egymástól, de többféle varrástávolsággal készült műbőrt gyártanak.

Steppel műbőrök a műbőr webshopban

Flokkolt műbőrflokkolt műbőr fotel

A flokkolt műbőr felismerhető a bársonyos kinézetről és bársonyos tapintásról. A flokkolás egy bársonyozási eljárás, amiben az alapfelületre egy különleges technológiai eljárással egy újabb réteget visznek fel. Az új réteg megjelenése a régi felületen alakítja ki a mintázatot. A kínálatunkban barokk mintás műbőröket talál. Flokkolt műbőrök a webshopban

 

Állatmintás műbőrök

Igazi krokodilbőrNagyon jól felismerhetőek és könnyen beazonosíthatóak az állatmintás műbőrök. A kígyóminta valósághűségén el lehet csodálkozni… Az állatmintás műbőr rajzolata utánozza a kígyóbőrt, a krokodilt, a leopárdot, a zebrát, vagy akár a struccbőrt és az elefántot is. A távoli földrészeken élő állatok mellett a haza állatok bőrmintázata is megjelenik a kínálatban, bár nem emiatt, és nem ezen a néven ismertek.

 

 

Kígyó Elefánt Strucc
műbőr kígyó montázs elefant-mubor-331X2653
Zebra Zsiráf Krokodil
zebra mintás műbőr Pals liva zsiráf műbőr

Marhabőr

inter műbőr lila

Korábban összegyűjtöttünk más szempontokat is a műbőr osztályozása c bejegyzésben.

Örülünk ha tetszik, ossza meg mással is: