A műbőr osztályozása - katalógusban

A műbőr osztályozása

A műbőr sokféle, hogy is kezdjük a bemutatást? Nézzük meg mit jelent a műbőr osztályozása.

A műbőr jellemzői

  • Szín
  • Minta
  • Tulajdonság
  • Alapanyag
  • Gyártó
  • Ár

Műbőrök színek szerint

Színárnyalatokból áll össze a színek kínálata, abból pedig az egyes katalógusok, és mintasálak. Katalógusaink megtöltenek polcokat, a polcok beborítanak falakat, a mintasálak állványokon sorakoznak, és állványból is van…
Részletesen a Műbőr szín írásunkban

Műbőrök minta szerint

Amikor megnézünk egy műbőrt, nem is tűnik fel elsőre a mintázata. Egyben látjuk az egészet. A mintáját, az anyagát

A műbőr osztályozása - katalógusok

a színeit, a hajlékonyságát, a fényét, az esését… Külön kell figyelmeztetni magunkat, ha csak a mintázatra kívánunk figyelni, kivéve ha nagyon meghatározó mintát nézünk, például egy krokodilbőrt.
Szemcsés, vonalrajzos vagy perforált? Műbőr minta, műbőr mintázatok bemutatása részletesen.

 

Műbőrök tulajdonságok alapján

Mi az aminek a műbőr ellenáll, és mi az amit bír? Ezek azok a tulajdonságok ami alapján fontos döntéseket hozunk meg, és választunk anyagot. Bírja a napot, az UV sugárzást, az esőt, a sós tengervizet, bírja a koptató erőket, a fertőtlenítő szereket, az izzadtságot, a lángot, a hideget… stb.

Műbőr tulajdonságok részletesen

Műbőrök tulajdonságok alapján II.

Az anyagok fizikai és mechanikai tulajdonságokkal is bírnak. A legtöbb gyártó pontosan megadja ezeket, és ez a számszerűsíthető jellemző segítségünkre lehet a kiválasztásban, hogy a megfelelő feladatra a megfelelő műbőrt választhassuk. Nyúlások kereszt és hossz irányban, vastagság, szélesség, súly, tűzállósági és egy biztonsági szabvány megfelelőség, összetétel, hogy mi az amit tartalmaz és mi az amit nem, külön kiemelve, az allergéneket.

Bővebben a Mit tudnunk a műbőrökről c. írásunkban olvashat erről a témáról.

Műbőrök alapanyag szerint

Kategorizálni lehet az alapján is, hogy milyen alapanyagból készülnek a műbőrök, bár ezek alapján nem lehet a mubor.hu webáruházban választani, de egyes termékeknél ez a tulajdonság is megtalálható és a vásárlásnál figyelembe lehet venni.

Részletesen a műbőr alapanyagok bemutatása

Műbőrök gyártó szerint

Magyarországon sajnos nincs jelenleg műbőr gyártás. Falburkoló és padlóburkoló anyagok készülnek, de ezek nem alkalmasak kárpitozásra. A kínálatunkban szereplő műbőrök külföldi gyártóktól származnak. Ebben a szakágban a gyártók nem pozicionálják úgy magukat mint mondjuk a sportszermárkák vagy a mobiltelefon gyártók, esetünkben inkább a háttérben maradnak, és az ismertséget az egyes gyártmányok fantázianeveik kapják.

Részletesen a műbőrök gyártó szerinti osztályozása

Műbőrök ár szerint

Vannak olcsó, közép és felső árkategóriás műbőrök.
A témáról bővebben az Olcsó műbőr írásunkban tájékozódhat.

Örülünk ha tetszik, ossza meg mással is: