textilbőr imázs kép

Textilbőr

Textilbőr tapintása puha, érzete meleg, anyaga erős, nagyobb teherbírású, mint a természetes anyag. Megjelenésében a valódi bőrhöz, a velúrbőrhöz hasonlít, egy igazi bőrhatású anyag.

Textilbőr anyag jellemzői

 • kellemes puha tapintás
  A mikroszálas vagy háromdimenziós gyártási technológiának köszönhetően a textilbőr felülete, azaz a felső rétege egy puha, kellemes tapintású, kellemes érzetű anyag. Látványra és érzetre is szép.
 • nagy teherbírás
  A kanapék és a fotelek jellemzője, hogy ha egy-egy családtag megszereti, akkor állandóan használja is. A használat koptató hatásának a legtöbb textilbőr ragyogóan ellenáll, ezért az autóiparban az autókárpitozáshoz is sokan választják.
 • nagyon jó a bőr utánzó hatása
  A meleg érzet a tapintáskor, a finoman kagylózott felület az igazi bőrt juttatja eszünkbe. A textil bőr most tökéletes műbőr.
 • vízlepergető
  Vízlepergető hatásA gyártási technológia hozza magával, hogy a legtöbb bőrhatású textil méteráru vízlepergető hatású. Az anyag felső rétege nem engedi a folyadékot magába, a szövet felületén marad, nem szívódik be. A textilbőr méteráru így nem lesz foltos ha bármilyen folyadék éri (kávéfolt, italfolt).
 • könnyen tisztítható
  tisztítókendővel letörölhető a folt, nem jut be a szállak közé sem a folyadék, sem a piszok így ez könnyen eltávolítható, és az anyagon nem marad semmi nyom. Az alábbi foltok is könnyen ‘kiradírozhatóak’: ceruza, filctoll, szövegkiemelő.

 

Hogyan ismerhető fel a textilbőr, és miben más mint a műbőr?

A textilbőr is műbőr, de ahogyan a neve is mutatja, textiles hatása van. Az vizsgálathoz vegyük kézbe az anyagot, és hagyatkozzunk a tapintásra. Finom, puha, meleg felületet kell hogy érezzünk, és a hasított bőr fogását.

Azon műbőrök, melyek nem textilbőrök, tapintásilag sima, egybefüggő, “műanyagosabb” érzetű anyagok. Lehetnek mintásak, a legváltozatosabb állati- és absztrakt mintákkal.

Textilbőr tisztítása

A legtöbb bőrhatású textil vízlepergető, ezért a folt keletkezése után az azonnali tisztítás egy gyors, alapos törlést jelent, és a tisztítás 70-80%-a már el is készült.

Textilbőr ragasztása

A textilbőr anyag ragasztásához ajánljuk az ipari területeken is bevált QAC HF kontakt ragasztót

Gyorsan köt, rugalmas ragasztást ad, nem gyűrődik fel, színe víztiszta. A ragasztó az első 2-5 perc után az elsődleges összetartó hatását kialakítja. A teljes száradás 24 óra. Rugalmas, húzni és feszíteni is lehet a felületre, a ragasztó jól bírja.

Milyen esetekben javasoljuk a ragasztást: dekorlaminálás, furnérozás, textil, szövet, kárpit, hab, parafa, üveg, tükör, csempe, rétegelt lemez és műanyag összeragasztása esetén

A bőrhatású textil előkészítése a ragasztáshoz:

Legyenek por- és nedvesség-mentesek a ragasztandó anyagok. A felületek nagy tisztítási előkészítést nem igényelnek, de egy magas tisztaságú alkoholos letörlést meghálálnak.

Autókhoz használt bőr

Nagy kopásállóságú, tartós, felületén ellenáll a szennyeződéseknek, foltoknak, sérüléseknek, ezért szeretik használni a bőrhatású kárpit anyagokat az autókban, ülésekhez, ajtó belső borításához. Alkantara néven ismerhető.

Örülünk ha tetszik, ossza meg mással is: